torsdag 30 juni 2011

Jordgubbstårtan!

This is the jordgubbstårta som vi bakade till midsommar.
Klassisk jordgubbstårta för all del men en smarrig chokladbotten ja, det gör allt liiiite bättre.

14-16 bitar
4 ägg
4 dl socker
200 g smör
150 g mörk choklad (70%)
1/2 dl kakao + lite till formen
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
5 dl grädde
2 1/2 msk florsocker
1 liter jordgubbar
175° C

Vispa snabbt ihop ägg och socker.
Smält smör och choklad i vattenbad.
Blanda chokladsmeten med äggsmeten.
Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt.
Sikta mjölblandningen i smeten och blanda med slickepott.
Smörj en form med löstagbar botten (24cm) och ströa med kakao.
Häll i smeten och baka i mitten av ugnen ca 40 min. Provstick-kakan ska vara fast men ändå lite kladdig.
Låt kakan svalna innan du delar den i 2-3 delar. 
Vispa grädde och florsocker. Grova hacka hälften av jordgubbarna. Och blanda ihop.
Bred ut mellan tårtlagren och på toppen. Toppa med hela jordgubbar.

Note: Jag delade i tårtan i två och hade en marängbotten i mitten.

Mumma kan jag lova!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar