måndag 18 juli 2011

Pinocchiotårta

För vissa har semestern börjat, för andra (jag) får man vänta några veckor till.
Semestern skulle firas och det med en tårta.
Denna gång med en Pinocchiotårta alltså en sockerkaka med maräng

Man kan variera denna tårta lite som man vill. Daim, banan+choklad, färska bär, hallonkräm. Här är det bara smaken som sätter gränsen.
Denna dag toppades den med citronkräm och dirtdudes!

Till tårtan använde jag mig av detta recept:

Citronkräm:
3 ägg
2 dl strösocker
rivet skal och saft av 2 citroner
50 g rumsvarmt Arla smör
blandas med 2 dl hårt vispad grädde

Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna. Blanda med grädden.

Garneras som man känner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar